Night cooking

Night cooking

Cześć Kochani!

Co lubicie robić z przyjaciółmi ? Ja uwielbiam z nimi gotować. Jedzenie jeszcze lepiej smakuje, gdy przyrządza się je z bliskimi. Ja z moją przyjaciółką często urządzamy nocne gotowanie. Dziś pokaże Wam jeden z naszych nocnych grzeszków.
Składniki :
2 piersi z indyka
1 bakłażan
2 czerwone papryki
1 dojrzałe mango
Rukola (opakowanie)
Szpinak świeży 200g
Świeża pietruszka (wg uznania)
Lubczyk (wg uznania)
Pestki dyni i słonecznika (mogą być również wasze ulubione orzechy)
Oliwa z oliwek
Kukurydza z chiliPrzyprawy:
Czosnek
Papryka chili
Papryka węgierska słodka
Sól morska
Kminek
Pieprz kolorowy
Przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka kroimy na kawałki, marynujemy w oliwie z czosnkiem, pietruszką, lubczykiem, papryka słodką ostrą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Mieszamy dokładnie składniki. Pieczemy w szklanym żaroodpornym naczyniu przez około 15-20 minut (150 stopni).
Na patelni rozgrzewamy oliwę. Dorzucamy świeży szpinak. Kiedy znacznie zmniejszy się jego objętość, kolor ściemnieje to znak, że jest gotowy. Chwile przed zdjęciem z patelni dorzucamy troszkę czosnku i odrobinę soli morskiej.
Sałatka z mango to najprostszy etap naszego gotowania. Pokrojone mango mieszamy z rukolą, z pestkami dyni i ziarnami słonecznika.
Najdłużej, bowiem około 25-30 minut zajmuje nam przyrządzenie bakłażana z papryką. Pokrojone warzywa wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Po około 10 minutach zalewany odrobiną wody i dusimy warzywa. Kiedy woda odparuję, dodajemy przyprawy: kminek (nie dużo bo jest intensywny), sól morska, papryka ostra, słodka. Kiedy bakłażan zrobi się miękki, śmiało możemy szykować się do jedzenia.
My dodałyśmy do naszego dania kukurydzę z puszki z dodatkiem chili a to dlatego, że po za piciem kawy, uzależniona jestem od jedzenia kukurydzy🤗.

Całuję was gorąco! Co wy lubicie gotować? Następnym razem z miłą chęcią ugotuję coś z Waszego przepisu.

Smacznego 😄

2017-05-18T20:59:19+00:00

17 komentarzy

  1. Sarenkaaa Maj 18, 2017 w 9:02 pm- Odpowiedz

    Mmm…, kukurydza, też kocham.
    Pozdrawiam Cię cieplutko :* <3
    PS. Dłgość jak i treść mojego komentarza, powala mnie na kolana 😀

  2. Anastasia Maj 18, 2017 w 11:02 pm- Odpowiedz

    Oo z chęcią to ugotuje! Wygląda i brzmi mega smacznie 😋

  3. Oliwia Maj 19, 2017 w 3:45 am- Odpowiedz

    Wygląda pysznie! 🙂

    Zapraszam na mój blog również:
    http://nouw.com/oliwiam

  4. Wiktoria Maj 19, 2017 w 5:26 am- Odpowiedz

    Małgorzata da się ciebie poprosić o autograf i zdięcie😍😍

  5. Basia Łysakowska Maj 19, 2017 w 2:11 pm- Odpowiedz

    O ja też uwielbiam kukurydzę mogłam bym jesc puszkami taka pychota

  6. Karolina Maj 19, 2017 w 3:34 pm- Odpowiedz

    Cześć Gosiu pysznie to wygląda ale ja mam pytanko z innej beczki. Doszły mnie 2 słuchy. Pierwsze, że wzięłaś ślub z Ernim, a drugi, że Erni ci się oświadczył. Które jest prawdą o ile oczywiście coś z tego jest prawdą 🙂

  7. Ania Maj 19, 2017 w 3:50 pm- Odpowiedz

    Wygląda apetycznie! 😀 Kiedyś spróbuję 🙂

  8. Sara Maj 20, 2017 w 9:52 am- Odpowiedz

    No i wkońcu jest blog <3 jestem mamą 9 miesięcznego wcześniaczka. Który wprost się śmieje jak słyszy Twój głos aż miło patrzeć jak Milan się cieszy przy oglądaniu was , szkoda że jest przerwa wakacyjna … Buziaczki od Milanka ;);*

  9. Aurelia Maj 20, 2017 w 10:09 am- Odpowiedz

    Na pewno przygotuje to kiedys dzięki za przepis 😘😘😘😘😘

  10. OLA Maj 21, 2017 w 12:31 pm- Odpowiedz

    Kocham Cię Gosia,, Melania” i szkoda że.drugi sezon 19+ odbędzie się dopiero w wrześniu 😭a tak was koffam że powtórzę wszystkie 130 odc na plejeże tak wiem źle napisałam koffam was ❤ 19+

  11. OLA Maj 21, 2017 w 12:32 pm- Odpowiedz

    Sorki powtóżę 134 odc ❤

  12. PrezenterRadiowyTomi Maj 21, 2017 w 3:48 pm- Odpowiedz

    Widać że lubisz gotować na ciepłe dni polecam Chłodnik Litewski:) Ja spędzam z znajomymi grając z nimi na radiu internetowym;)

  13. Oliwia Maj 21, 2017 w 5:58 pm- Odpowiedz

    Wygląda znakomicie ❤️

  14. Patrycja Maj 21, 2017 w 7:14 pm- Odpowiedz

    Jesteś najlepsza😍😍 UWIELBIAM CIE I 19+❤❤❤

  15. Milena Maj 21, 2017 w 7:35 pm- Odpowiedz

    Przepis brzmi pysznie!

  16. Weronika Maj 26, 2017 w 2:40 pm- Odpowiedz

    naleśniki albo pierogi

  17. Pati Czerwiec 1, 2017 w 8:51 pm- Odpowiedz

    Ja uwielbiam gotować rissotto ze skrzydełkami w sosie curry. Na początek ryż wsypujemy na patelnię i podsmażamy. Nie wielka ilość oleju. Następnie przerzucamy go do garnka i na wolnym ogniu gotujemy na kostkach rosołowych. Kostkę rozpuszczamy w kubku i wlewamy do ryżu. Trzeba cały czas mieszać. Gdy ryż będzie miękki to dodajemy groszek, kukurydzę i czerwoną fasolę z puszki i gotowe. Skrzydełka kurczaka oczywiście po umyciu podsmażamy na patelni, następnie przerzucamy do garnka osobnego niż ryż. Dodajemy wodę, którą przyprawiamy curry, słodką papryką, solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, tak też podczas smażenia dpprawiamy mięso. Dusimy na wolnym ogniu. Gdy kurczak będzie ugotowany to nakładamy ryż na talerz wraz ze skrzydełkami i gotowe 🙂 Uwielbiam też robić spaghetti. Na patelnię najpierw pokrojone lub przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, gdy się zeszklą dodajemy mięso mielone i smażymy. Dodajemy przecier pomidorowy, śmietanę, suchą bazylię, sól, pieprz. Gdy mięso się usmaży to dodajemy kukurydzę z puszki. Makaron standardowo gotujemy do miękkości. Lubię piec ciasta oj dużo gotuję. Ale aż sobie smaka narobiłam hhi. Pozdrawiam czytelników postu i komentarzy 🙂 Uwielbiam 19+ 😀

Zostaw komentarz